10 tips om je succesvol te kleden voor netwerken

Deze week kreeg ik een vraag van een vrouw tijdens een netwerkbijeenkomst. Hoe kan ik mij zakelijk kleden als ik ga netwerken zonder dat het formeel is. Zij was virtual assistent en werkte vanuit huis. Op dat moment zaten we bij de open coffee, dit is een netwerk voor zzp-ers. Nu is de sfeer daar vrij ongedwongen en informeel. Zij droeg op dat moment een spijkerbroek en t-shirt.

Hoe kun jij je succesvol kleden tijdens netwerken?

Ik ben zelf vrij veel aan het netwerken, het valt me op dat er niet altijd aandacht aan de kleding is besteed. Heel veel zzp-ers werken vanuit huis dan maakt het natuurlijk niet uit wat je draagt want niemand ziet je. Maar de invloed wat jij draagt werkt toch door. Als jij er goed uitziet en je besteed er aandacht aan dan zul je toch merken dat het verschil maakt. Je voelt je zelfverzekerder aan de telefoon als je een klant belt als je aandacht aan je kleding hebt besteed dan wanneer je belt in je pyjama.

Stem je kleding af op de gelegenheid

Ga je op pad naar een zakelijke bijeenkomst stem je kleding af op de gelegenheid waar je naar toe gaat. Je kleding is je eerste indruk, heel belangrijk want de 1e indruk kan je maar een keer maken. In dit geval ontmoet je andere ondernemers en je vertegenwoordig je je eigen bedrijf. Persoonlijk vind ik spijkerbroek en t shirt te informeel en geen goede kleding om te netwerken.

Wat draag jij tijdens het netwerken

Je hoeft niet direct in mantelpak maar een jasje geeft wel net iets meer indruk, gebruik voor jou de meest flatterende kleur. Een nette spijkerbroek eronder kan wel. Kies voor een mooie bijpassende top en stem je schoenen erop af. Een hak staat altijd eleganter als een veterschoen maar veterschoen kan ook. Belangrijk is dat jij je prettig en succesvol voelt in de kleding die je draagt en dat het je eigen stijl is.

10 tips voor een succesvolle garderobe tijdens het netwerken

  • Investeer in goede basisstukken. Een goede pantalon en een colbert in een flatterende zakelijke kleur is een goede investering. Ook een paar pumps die comfortabel lopen. En een nette jas.
  • Zorg dat de kleding bij jou past qua stijl en dat jij je er goed in voelt, ook moet de kleding goed passen en niet trekken of knellen. Draag geen mantelpak als jij je er niet comfortabel in voelt.
  • Investeer in goede schoenen die lekker lopen van een goede kwaliteit, kies een neutrale kleur die overal bij past.
  • Draag passend ondergoed, bh’s of slips die knellen is geen gezicht, kies eventueel voor corrigerend ondergoed onder strakke kleding, ondergoed mag niet zichtbaar zijn.
  • Draag geen blote kleding, een te korte rok of te laag uitgesneden blouse is not done.
  • Let op de kleur van je panty en zorg altijd voor een extra paar, kies voor beenkleur of een tint donkerder.
  • Zorg dat je haar goed zit.Heb je lang haar draag het dan niet los maar draag een staart of knot, zorg dat het er goed verzorgd uitziet. Laat een goede coupe in je haar knippen en let op de uitgroei, werk deze tijdig bij.
  • Nagels. Zorg dat je nagels netjes verzorgd zijn, geen zwarte randjes, gelakt zijn, geen afbladderende nagellak.
  • Make-up en parfum. Draag een frisse geur parfum en zorg dat je make-up subtiel aanwezig is, geen zware make-up.
  • Sieraden. Let op dat je sieraden subtiel aanwezig zijn. Geen uitbundig veel kettingen.

Wil jij advies hoe jij een succesvolle uitstraling krijgt geschikt om in te netwerken maak dan nu een afspraak bij Kleur Intens

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.