1e indruk tijdens netwerken

Gisteren was ik bij de Ladiesnight van de  Open Coffee XL in Biddinghuizen. Wat me dan direct opvalt is hoe vrouwen zich presenteren in hun outfit. Er waren weer mooie voorbeelden van een goede presentatie. En zoals vaker gezegd je hebt maar 1 kans voor het maken van een 1e indruk. Wist je dat de ander jou beoordeelt  op basis van je non-verbale communicatie en allerlei karaktereigenschappen aan je toeschrijft? Zonder dat je een woord gezegd hebt,  heeft de ander dus al een oordeel over jou. Je hebt de helft al gewonnen als je hier aandacht aan besteed en als je weet wat je moet doen.

 

Wist je dat de kleur die iemand draagt het eerste is wat je ziet en dat de kleuren die jij draagt je kunnen maken en breken?

de juiste kleuren
Joyce Bilal-Hovestad

Allereerst een jasje is een goede tool, en geeft meteen al iets zakelijks aan je outfit. Het materiaal is belangrijk hoe vaster de stof hoe zakelijker de look. Daarnaast is de kleur die je kiest erg belangrijk. Kies een kleur die het sterkst voor je werkt. Kleuren met hoog contrast zijn altijd goed en de combinatie die je maakt is belangrijk, bijv. zwart wit, is het hoogste contrast wat je kunt kiezen. Blauw wit, grijs-wit of rood-wit, groen zwart. Een rood jasje valt direct op in de menigte en is een sterke kleur om je in te presenteren. Het moet natuurlijk wel de goede kleur rood zijn.

de juiste kleuren
Astrid Mast

Astrid Mast had tijdens haar presentatie een Fuchsia jasje aan met een witte blouse en zwarte broek wat haar fantastisch stond. Zij is dan ook een heel goed voorbeeld hoe je je zakelijk goed kunt presenteren. Wat ik erg leuk vond tijdens haar presentatie was dat zij 10 vrouwen op het podium liet staan en dat de mensen in de zaal de dames op volgorde moest zetten qua zakelijkheid en dat je dan ziet dat je op veel dingen moet letten en dat het dan best nog wel lastig is. Soms is het beter om iets weg te laten. Bijv. een vest over een jurk, laat het vest weg dan ziet de jurk er meteen zakelijk uit.

 

Presentatie Astrid Mast
Open Coffee XXL in Biddinghuizen

Wil jij weten hoe je een sterke 1e indruk maakt en jij succes gaat aantrekken?

Maak dan nu een afspraak voor een kleuradvies dan weet jij wat je aantrekt de volgende keer dat je gaat netwerken.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.