Gisteren kwam een klant bij mij met het volgende probleem. Zij kon bijna geen kleding vinden die haar paste omdat zij lange benen en lange armen heeft.Kun jij ook geen kleding vinden in de winkels omdat de maten niet passen? Heb jij lange armen en benen en zijn de mouwen en de broekspijpen altijd te kort? Is shoppen voor jou een vervelende bezigheid die je liever overslaat omdat het altijd veel inspanning en energie kost en je de meeste keren met iets thuiskomt wat je toch niet draagt omdat het weer de verkeerde keuze was? Is er ook nog dat kritische stemmetje dat jou vertelt dat je er niet toe doet, wordt je daar heel erg onzeker en boos van?

Ik hoor het veel, de confectie is niet gemaakt op afwijkende maten. Je komt al gauw in een speciaal zaak terecht, er zijn maar weinig winkels die hier collectie voor hebben. Ik geef je zo tips welke modezaken dit wel hebben.

Voor nu een paar voorbeelden wat je wel en wat je niet moet doen

Gebruik lijnen die de lengte van de arm breken, gebruik horizontale accenten bij de pols d.m.v. bijv. meervoudige armbanden Zijn je armen naast lang ook nog eens dun, kies dan voor ruime mouwen, rimpelmouwen, horizontale trepen of dessins op de mouwen.

Optisch verkorten van de benen creeren van evenwicht kleding met lange mouwen, medium lange jasjes + tunieken Verlaagdetaille met heupstukken breek de lengte van het onderlichaam

Vermijd mouwloze kleding, strakke mouwen en haltertops.

Lange benen? Optisch verkorten van de benen, hoge schoenen, laarzen

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, Heb je nog andere vragen laat het me weten. Ik vertel je er graag meer over

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.